SOUTĚŽ: Vyzvedni si hermelín, nalož ho a vyhraj spoustu peněz a pořádnou žranici v Hostinci na place v Kostomlatech nad Labem
KOSTOMLATY NAD LABEM – V Hostinci na place v Kostomlatech nad Labem přišli se zajímavým nápadem. Ve veřejné soutěži vyberou Nejlepší středočeský nakládaný hermelín a ten pak zařadí do stálé nabídky. První místa budou navíc odměněna. Na absolutního vítěze čekají 3 tisíce korun v hotovosti a k tomu ještě pořádná hostina až pro patnáct lidí. Ovšem pozor! Základní surovinu, sýr s bílou plísní, si každý soutěžící musí vyzvednout od šéfkuchaře hostince. Jedině tím lze zaručit všem stejné startovní podmínky.
“Hosté si u nás žádají nakládaný hermelín. Jenže, sto lidí, sto chutí. Každý ho dělá jinak. Každý má svoji recepturu a způsob naložení. Rozhodli jsme se proto, že uděláme soutěž při níž vybereme ten Nejlepší středočeský hermelín a ten pak budeme standardně nabízet,” rozkrývá vznik nápadu na soutěž šéfkuchař Petr z Hostince na place.
Receptů na nakládaný hermelín jsou jen na internetu stovky, další jsou doslova střeženým rodinným tajemstvím. K samotnému sýru se přidává cibule, papriky, chilli papričky, nebo klasické feferonky, někdo dává jalapeňo. Nejsou výjimkou česnek, rajská jablíčka, olivy, nebo dokonce ořechy. Také se setkáte s prokládaným hermelínem, kdy je dovnitř vložena slanina, parmská či pražská šunka, nebo řez potřen sardelovou pastou. Liší se i způsob použití sýru. Někdo nakládá hermelín celý, jiný ho krájí na kostičky. No a doslova alchymií je pak samotný nálev. Čistý olej? A jaký? Nebo snad s trochou octa? Nebo dokonce koňaku? A co koření? Stačí pepř, mletá paprika a špetka soli, nebo je potřeba muškátový oříšek a šafrán? Zkrátka možností a zaručených postupů je nepřeberné množství. Pokud se cítíte na to, nebo jste o tom dokonce přímo přesvědčeni, že váš nakládaný hermelín je ten bezkonkurenčně nejlepší, přihlaste se do soutěže!
“Za vstupní poplatek 100 korun si soutěžící odnese patnáct kusů hermelínů a ty pak naloží podle své receptury. Výsledné dílo je potřeba doručit zpět do Hostince na place do zavíračky v pátek 20. prosince. Samotné vyhodnocení bude v sobotu 21. a verdikt padne po degustaci odborné a veřejné poroty. Celý den bude ale připraven program pro děti i dospělé. Od 16 hodin začně dětská diskotéka s opékáním buřtů na terase a s možností zavěsit na poslední chvíli přáníčko Ježíškovi na náš strom přání. Po vyhlášení výsledků soutěže o Nejlepší středočeský hermelín bude pokračovat zábava pro dospělé se světovými i domácími hity v podání Beny Rock,” láká nejen k účasti v soutěži Marta Svobodová z Hostince na place v Kostomlatech nad Labem.
Samotnou motivací pro účast v soutěži je pochopitelně touha vyhrát a mít odbornou i laickou porotou potvrzeno, že ten váš nakládaný hermelín je naprosto nejlepší. Ale pro skutečné nabuzení, zde je přehled cen:
1. cena 3000,- + voucher na celou vepřovou kýtu s přáteli pro 10 – 15 lidí
2. cena 1000,- + 10 piv dle vlastního výběru
3. cena 500,-
4. cena 10ks hermelínů
Poslední komentáře